Fremragende årgang

..markant næse, god krop, tiltagende fylde,

blød og rund med alderen..

 

Meyers Madhus

10. november 2001

 

 

Dagens tema: "Livsindhold og kvalitet" 

 

 

Denne efterårssamling var lavet som et endagsarrangement – og hele dagen var henlagt til Meyers Madhus på Nørrebrogade.

 

Dagens første indslag var et interessant møde med Claus Carstensen, Professor ved Det Danske Kunstakademi, som gav sin indføring til kunstens verden.

Under overskriften: Kunsten i offentlige og private rum, fortalte Claus med passion og indlevelse om hans forskellige udsmykninger af bygninger og byrum.

Herunder blandt andet på Dansk Byggeri’s hovedkontor på Nørreport.

 

 

Dernæst var afsat tid til årets generalforsamling (hvorfra et referat desværre ikke er bevaret for eftertiden), inden programmet stod på mad med et ekstra tvist - om man så må sige..

 

 

Meyers Madhus er jo blandt andet blevet berømt for sine teambuildingkurser. Disse går ud på at holdet, efter introduktion til menu, sæson, råvarer og teknikker, deles i mindre grupper, der hver især går i gang med de forskellige retter.

Midt i forløbet byttes der så rundt mellem opgaverne. Det er ikke en konkurrence, der skal vindes, men en fælles opgave om at nå størst mulig velsmag – og det svære består i at overlevere de detaljer fra opskrifterne, som næste gruppe skal arbejde videre med.

 

Det var samme model vi skulle igennem under temaet: Fordybelse og forkælelse”.

Efter introduktionen til dagens opgaver var desuden indlagt den ekstra dimension at vi - lige som opskrifterne – allerførst blev delt i 2 bunker.

 

Så mens hold 1 begyndte at bakse med de første opskrifter under kyndig instruktion af køkkenchef Thomas Stig, blev hold 2 sendt op på 3’die sal, hvor gulvet var ryddet til en inciterende omgang flamenco.

 

Her var det så nogle ganske andre ting, der skulle bakses med..!

 

Arrangementskomiteen havde nemlig hyret Berit Justesen, som er formand for Københavns Flamenco Danser Forening, til at give deltagerne en mulighed for at komme helt tæt på denne specielle danseform.

 

Ud fra billederne på nethinden hos flere af deltagere, må man konstatere at den menneskelige krop indeholder en hel del led, der faktisk kan gøres bevægelige… J

 

 

Cirka midtvejs i køkkenarbejdet blev der så byttet om på dansesko og grydeskeer mellem de to hold.

(Hele den store menu med tilhørende opskrifter kan findes her)

 

 

Det hele endte således med et spændende indblik i spansk dansementalitet

og en forbavsende velsmagende festmiddag, der kunne indtages med

højt humør og ømme muskler - inden dagen kunne afsluttes med en velfortjent

kold julebryg på et nærliggende udskænkningssted.

 

 

Dagens samlede morale må være at det sublime kan nås med ordentlige råvarer

og de rigtige teknikker..!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) www.up93.dk