Fremragende årgang

..markant næse, god krop, tiltagende fylde,

blød og rund med alderen..

 

Modul 4

 

Afrunding og perspektiv

 

13-15. april 1994

 

Formål med modulet: at få deltagerne til at reflektere og konkretisere læringen og sætte dette i et fremtidigt perspektiv.

 

Primær planlægning og gennemførelse: R&S

 

 

 

 

Modul 4 blev skudt i gang med en plenumdiskussion om erfaringer med forandringsledelse fra egen organisation – dette med udgangspunkt i en medbragt hjemmeopgave.

 

Herefter flere plenum- og gruppearbejder over forandringstemaet; behov, parathed, villighed, formidling.

I dette så vi blandt andet en klar tendens til at virksomheder ville flytte sig fra solopræstationer og ”Jeg” ledelse til holdfokus og ”Vi” ledelse.

Kom det mon til at holde? 

Temaet blev afsluttet med input om forandringspraksis i hverdagen af Funktionschef Arne Schmidt, NOVO.

 

 

Cand. Psych. Jens Hansen (senere kendt fra Big Brother) førte os rundt om emnet ”Dig og ledelse”. Udover et morsomt input om ”rabatmærker”, anvendte Jens blandt andet dette lille billede:

 

     Offer 

Forfølger     Redningsmand

 

Som leder – og menneske - skal man kunne være alle 3 typer.

 

 

Herefter var fokus rettet mod de individuelle projektopgaver, og dagens sluttede med endnu en filmopgave; nemlig at udforme et personligt videobudskab til ens chef. En både svær og udfordrende opgave.

 

Sidste punkt på dagsordenen var ”kreativ ideudvikling” - en lille gruppeopgave, som var medvirkende til at vores allersidste aften på Vilvorde Kursuscenter blev endda overordentlig morsom.

Og vi var jo blevet advaret om at der var seriøs fest i vente, for allerede i indkaldelsen til dette modul stod at vi skulle huske tuba eller tryllesæt til torsdag aften…

 

 

Og på en noget mat fredag formiddag evaluerede vi både kurset, forløbet, projekterne og aftenen før - på kryds og tværs.

 

Der blev også tid til en lille personlig feedback-øvelse, inden vi endelig kunne kaste os ud i den store verden som nye og

forbedrede yngre ledere...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(C) www.up93.dk