Skipperkroen, Mullerup Havn
18-20. september 2009
Året tema: Ledelsesrollen og kommunikation
Dette efterårsarrangement blev afholdt på den genopførte ”Skipperkroen” i Mullerup Havn. Smukt placeret lige ud til Storebælt og med nogle hyggelige gæstehytter direkte ud til molekanten.
Link til kroen findes her.
Og fordi arrangementet oprindeligt skulle have været afholdt på Diö var fredagen mere eller mindre på forhånd inddraget mentalt. I lyset af dette havde arrangementskomiteen derfor sørget for en mulighed for at ankomme allerede fredag og deltage i fælles pølse/ostebord. En option som stort set alle havde valgt at benytte sig af.
Det egentlige faglige program begyndte lørdag formiddag med et indlæg
om mangfoldighedsledelse af Chefkonsulent Henrik Wedell-Neergaard, DI.
Med mange velkendte eksempler fra både arbejds- og privatlivet, kom Henrik fint rundt om emnet og gav input til forskellige måder at angribe lederrollen og samspillet med medarbejdere.
For drevne ledere var der nok en del gammel vin på nye flasker, men kendt stof kan som bekendt udlægges og håndteres på mange nye og interessante måder.
Blandt andet havde Henrik en VED, KAN, VIL, GØR model med.
Modellen giver mulighed for struktureret at inddrage medarbejderne i beslutningsprocessen på det niveau, der måtte være passende i den enkelte situation.
Den afsluttende bemærkning er nok det bedste synonym for god ledelse: ”De gode resultater kommer af lysten til at nå dem..”
Henrik havde forberedt denne præsentation (0,7 Mb powerpoint) til os – og heri kan man i øvrigt også finde de rigtige svar til den lille vidne-hukommelses-test, som vi prøvede.
Efter en ganske velforsynet frokostbuffet, blev den årlige generalforsamling afholdt – udendørs i anledning af det gode vejr. Udover den sædvanlige dagsorden, var de reviderede vedtægter til endelig godkendelse, hvorfor det afsatte tidsrum undtagelsesvis var fordoblet.
De godkendte nye vedtægter kan findes her og referatet ligger her.
Derefter gik turen til Fugledegård, hvor den medbragte eftermiddagskaffe og mazarinkage med jordbær blev nydt til udsigten over Tissø.
(klik på billedet til venstre for link til stedets hjemmeside)
Naturvejleder Ole T. Rasmussen viste os rundt på besøgscenteret og var derefter dygtig guide på en spadseretur rundt i området.
Det gav os et fint indblik i både vikingernes færden og sukkerfabrikkens virke på dette sted.
Mellem kokasser og brændenælder fik vi også lært om Tissøs tilblivelse, om åens og søens betydning i fortid og nutid, samt arbejdet med at få dette skønne naturområde gjort mere tilgængeligt for offentligheden.
Noget som vi vist alle erfarede nødvendigheden af undervejs.
<-- Gåsegang i brændenælder
Vel hjemme på kroen igen var det tid til et lille hvil og omklædning til festaftenen,
hvor menuen stod på laks, ungkvæg og chokoladekage med is
Som altid blev også denne del af arrangementet særdeles hyggelig og morsom.
Det er i hvert fald ikke på dette felt at deltagerne ser ud til at savne kompetenceudvikling.
Social kapital eller ej, så må det være op til den enkelte at afgøre hvorvidt det var dagens strabadser eller vores efterhånden fremskredne alder, der gjorde at festen klingede af i forholdsvis rimelig tid.
Sikkert er det også at kun få par havde modet til at forcere hønsestigen til hemsen i de hyggelige gæstehytter.
Med et solidt morgenmåltid
og et ualmindeligt smukt vejr
over Storebælt var det tid til
at takke for denne gang.
Og så kan vi så småt begynde
at glæde os til næste samling.
P.S.: ..og de havde heldigvis genopført broen, inden vi skulle over..
|